7 SEO tips voor uw WordPress website

Wordpress website hoger in Google

7 SEO tips voor uw WordPress website

Als webdevelopment bureau is het ons doel om de best mogelijke websites en webshops te maken voor onze klanten. Een veelgehoorde wens van onze klanten is een hoge positie in Google. In dit artikel leggen wij u uit hoe wij uw nieuwe website hoog in Google krijgen met behulp van deze SEO tips

Search Engine Optimization (kortweg SEO) is de term die staat voor het hoog in Google krijgen van een website. SEO is in het hedendaagse internet landschap van levensbelang; hoe meer bezoekers je krijgt hoe meer doelstellingen je zal behalen. Doordat wij op basis van WordPress uw nieuwe website ontwikkelen, zorgt dit voor een perfecte basis om de SEO in orde te maken. Omdat er veel mogelijkheden zijn hebben wij een lijstje met SEO tips opgesteld om wat duidelijkheid te verschaffen.

1. Responsive websites

Het gebruik van mobile devices neemt steeds meer toe en daarom heeft Google een nieuwe test ontwikkeld. Hierbij wordt getest of de website wel mobiel vriendelijk is. Als dit inderdaad zo is, dan zal Google uw website hoger in de zoekresultaten plaatsen. Al onze websites die wij opleveren zijn responsive, maar voor de zekerheid testen wij bij Google om er honderd procent zeker van te zijn. De test die wij daarom bij elke nieuwe website uitvoeren kan hier gevonden worden: Google mobielvriendelijke test.

SEO tips voor Google

2. Verbeter de pagina laadtijden

Het tweede punt van onze SEO tips die serieus genomen moet worden is de snelheid van de laadtijden van de website. Een snelle website levert geen ergernissen op bij de gebruiker en werkt prettig. Daarnaast zorgt het voor een hoge conversie doordat mensen langer op je website verblijven. Het gevolg is dus meer verkopen, meer aanvragen of meer nieuwsbrief inschrijvingen. Wij zullen altijd een website testen bij Google’s PageSpeed Insights voordat wij hem online zetten.

3. Comprimeer afbeeldingen en gebruik ALT-tags

Doordat afbeeldingen met een grote bestandsgrootte lang duren om te laden houdt dit de snelheid van de website tegen. Dit is van negatieve invloed op Google’s indexering. Wij gebruiken van de WordPress plugin WP Smush om de afbeeldingen op de website automatisch te laten comprimeren zodat het de snelheid van de website bevordert.

Ook het gebruik van ALT-tags in de afbeeldingen is ten zeerste aan te raden voor Google’s indexering. Door een keyword aan een afbeelding te hangen weet Google waar de afbeelding over gaat en wordt deze dus vaker getoond in de zoekresultaten. Ook is het handig voor als de afbeeldingen op de pagina niet geladen worden.

4. Zorg voor externe links

Door gebruik te maken van externe links in uw pagina pikt Google sneller op waar de website over gaat. Als uw website bijvoorbeeld gaat over auto’s is het handig om een externe link in de website op te nemen die linkt naar een automerk. Zo interpreteert Google dat de site over auto’s gaat en zal sneller de site in relevante zoekresultaten plaatsen.

5. Maak korte URL’s

Een website met korte, doeltreffende URL’s zal beter worden geïndexeerd worden door Google vanwege vindbaarheid en leesbaarheid. Het loont daarom om bijvoorbeeld blog artikelen met lange URL’s korter te maken voor Google. Het gebruik maken van URL shorteners zoals Bit.ly heeft volgens Google geen negatieve impact op de vindbaarheid. Dit is vooral fijn als u gebruik maakt van Twitter campagnes waar geen lange URL’s in voorkomen. Google interpreteert deze links als een ‘301 redirect’ en zal dus normaal omspringen met deze links.

6. Zorg dat de website geïndexeerd kan worden

Bij WordPress kun je er voor kiezen om de website te laten blokkeren voor zoekmachines. Dit is uiteraard niet de bedoeling als je de website hoog in de zoekresultaten wilt hebben. Daarom zorgen wij er altijd voor dat bij ‘Instellingen’ -> ‘Lezen’ het vakje “Blokkeer zoekmachines om deze site te indexeren” niet is aangevinkt.

7. Optimaliseer je website

Naast de voorgaande SEO tips is het ook van belang om de website zelf geoptimaliseerd te hebben. Wij controleren elke nieuwe website op fouten die er voor zorgen dat de website niet geoptimaliseerd is. Dit doen wij bij Pingdom Tools. Met deze tool kan eenvoudig de snelheid van de website worden gecheckt en eventuele fouten worden opgespoord. Omdat de snelheid van een site kan verschillen per test, voeren wij de test altijd een aantal keer uit en nemen we daar een gemiddelde van.

Pingdom tools screenshot

Conclusie

Na het lezen van deze SEO tips begrijpt u wel dat er een legio aan mogelijkheden zijn om een WordPress website hoog in Google’s zoekresultaten te krijgen. Naast bovenstaande SEO tips maken wij gebruik van nog een aantal andere. Mede daarom maken wij gebruik van dit fantastische systeem. Wilt u weten wat wij naast deze SEO tips en optimalisatie voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens contact met u op en bespreken met elkaar de uitgebreide mogelijkheden.

 

No Comments

Post a Comment